dissabte, 2 de gener del 2010

29 things not to miss... (I)

Transcric els 29 imperdibles de la Rough Guide to Southwest USA



1- Ácoma Pueblo (fotos)
Es troba al sud de Santa Fe, a la dreta d'Albuquerque (mapa). No sé si és factible (em refio de tu, Dolors, que domines això de les distàncies), però he vist fotos i és espectacular! Es troba sobre un altiplà i es va construir al voltant de la "Sky City". Tot i que ha viscut la visita de conqueridors, sempre ha mantingut la seva personalitat. I és que, malgrat el pas del temps i les condicions de l'entorn, ells són l'assentament més antic dels EUA que continua habitat.



(això enllaça amb el número 21, que se celebra un pèl a l'oest d'Ácoma)
 

2- Havassu Falls (enllaç oficial)
 Aquest espectacle aquàtic està dins el Grand Canyon, a sota de Supai (el lloc que tant li agrada a la Dolors). Tampoc no sé si és factible (econòmicament, almenys), però es veu que hi ha helicòpters que van del Grand Canyon a les cascades: et deixen unes hores i et tornen a casa. I si fessin el mateix amb el poble de Supai? Podríem mirar-ho ;) El tema de les cascades... potser no són tan espectaculars a l'estiu, no? En cas de decidir, caldria investigar aquest tema...



3- Taos
 Aquest és tengui, oi? Es veu que és patrimoni de la humanitat. Sembla un must-see (info)



4- Native American Crafts
El sud-oest està ple d'artesania nativa (crec que en veurem al llarg del recorregut)


5- Delicate Arch
Sembla que està massa amunt de Four Corners... (mapa) No es pot veure tot :(





 





6- Calf Creek Falls
Sembla que també està força fora del recorregut... (mapa)



7- A mule ride to Phantom Ranch
Sembla txulo, però el desestimo: 366$ per persona, que no sé quan és amb euros, però segur que és car! A la pàgina 374 hi ha totes les activitats del Grand Canyon ;)


8- La Fonda de Santa Fe
60 i pocs euros per persona i per nit (habitacions)


9- Els bufets de Las Vegas
Doncs els haurem de tastar, no?Ostres, vaig veure un episodi de csi on sortien aquests bufets! Tinc la sensació que el nostre all you can eat no arriba al dela majoria de clients... si anem, millor al migdia, no? Per poder-ho baixar caminant a la tarda... ;)



10- Saguaro National Park
És al costat de Tucson. Far far away...













(...)

21- The Inter-Tribal Indian Ceremonial
Se celebra a Gallup (mapa), una ciutat clàssica de la ruta 66, que es troba a l'Oest d'Ácoma. Encara no se saben les dates en les quals se celebrarà aquest esdeveniment el 2010, però normalment és a l'agost (l'any passat es va celebrar entre el 12 i el 16 d'agost, dates en les quals estem per la zona). Què hi podem trobar? A part de fires d'art i artesania nativa, la festa es completa amb rodeos, dances i cançons tradicionals, i mercat gastronòmic local.


Pregunta: Dolors, seria factible anar de Four Corners baixar a Gallup, passar per Sky City i pujar cap a Santa Fe? O de camí entre Four Corners a Santa Fe hi havia alguna cosa superinteressant?

De sort, esperança i nens

Avui he comprat el nostre número del Niño compartit: 53981. Si ens toca, ja tenim diners extra per al viatge ;) Perquè no em titlleu de centralista, l'he comprat a Granollers. A creuar els dits!!!