diumenge, 3 de gener del 2010

29 things not to miss... (III)



L'últim (segons la Rough Guides):


21- és a l'apartat I

22- Tombstone
Sap molt de greu, però està molt a fora de la ruta (mapa) 

23- White Sands National Monument 
Massa al sud de Nou Mèxic (mapa) 

24- Bryce Canyon 
La meva amiga em va dir que és el que li va agradar més de tots (va anar al Grand, Bryce i Zion Canyon). Haurem de corroborar la informació ;) 

25- Zion Canyon

26- Rafting in Canyonlands 
Una de les moltes coses que es pot fer al Grand Canyon  

27- Lincoln
Una altra de les coses que, tot i que ho senti molt, s'ha de descartar. Aquest poble semifantasma que és força clau de la història de l'oest estatunidenc, ja que va viure molts enfrontaments protagonitzats per Billy The Kid. És al sud-est d'Albuquerque, a mig camí del també mític (tot i que per altres coses) Roswell (mapa). Us passo un enllaç per si voleu veure alguna coseta del poble (això si no us toca un banner especialment molest per a la vista que fa pampallugues amb vermell i blanc). Ja buscaré Ghosts Towns per Oklahoma! 

28- Hiking in the Grand Canyon 
Més coses a fer per terres grandcanyonenques! 

29- La Posada 
Hotel de la ruta 66, que està bastant a l'est de Gallup. Per tant, descartat també. Us deixo amb la pàgina oficial, perquè és curiós de veure'l ;) (web)


Uf! I tot això només amb les primeres pàgines de la guia! Procuraré centrar-me només en les coses que realment mirem, perquè hi ha tantes coses!

29 things not to miss... (II)



Més (segons la Roug Guides):


11- Toroweap Point
És dins el Grand Canyon.



12- Mesa Verde
Tengui i imprescindible, no? Eh que són les coves de les muntanyes?


13- Albuquerque International Balloon Festival
És a l'octubre, així que haurem de deixar els globus aerostàtics per una altra vegada ;)


14- Cirque Du Soleil
A Las Vegas, of course.


15- Canyon de Chelly
No el veig gaire factible (mapa), perquè no queda de camí amb res, tot i que és a prop. Crec que serà una de les víctimes del "no es pot veure tot"


16- The Great Gallery
És al Horseshoe Canyon a Utah i queda fora de ruta (mapa). Allà hi ha unes pintures molt antigues misterioses...












17- Monument Valley
El veuem en directe i, si volem, en vídeo perquè podem llogar pel·lis a l'hotel :P Us deixo amb dues fotos.


La primera espero no veure-la en directe!



18- Ride the Durango and Silverton Railroad
Durango i Silverton són al nord-est de Four Corners, això ho fa incompatible amb Gallup i Ácamo, no? Guau, s'haurà d'escollir entre totes les opcions... sortint de Mesa Verde hi ha carretera directa a Durango-Aztec i una altra que baixa directament a Gallup (a veure les dates del festival aquell). (mapa). Silverton era una colònia minera que es veu que encara conserva l'aspecte original. Odio haver de decidir entre coses tan txules! Apunt cinematogràfic: les escenes dels robatoris del tren que Paul Newman i Robert Redford van fer a una de les meves pel·lis preferides, "Dos hombres y un destino" es van rodar en aquest tram de tren ;) Els altres exteriors van ser filmats als voltants del Zion Canyon i a Taos... (enllaç). Hehehe, crec que la veuré aquesta nit... eh que si passem per aquests llocs (almenys Zion i Taos, sí) em deixareu posar la cançó de burt bacharan?








Quan era petita em vaig enamorar del Paul Newman amb aquesta pel·lícula i, en especial, en aquesta escena... investigaré sobre el tema... us deixo amb fotos de Silverton i el tren :)









19- Las Vegas at night
Neon Power ;)


20- Sant Xavier del Bac
És una missió que està per Tucson. Descartat...