divendres, 20 d’agost del 2010

fauna local... i els tres especímens europeus

Ara que ja encarem el penúltim dia i ja estem a Oklahoma, farem un repàs de la fauna local i les tres turistes euopees. D'alguns en tenim fotos i dels altres, només podrem intentar descriure'ls.

CORBS
Als parcs naturals els corbs eren els equivalents als coloms a Barcelona.




També hi havia més ocellets com el pardal, el que ens va semblar un pica-soques i el voltor de cap vermell que hi havia a Mesa Verde. Com que alguns estaven volant en cercles més o menys per la zona on hi havia una ruta turística, vàrem pensar que potser veien algun excursionista  que no estava en gaire forma ;)



CÈRVOLS
Els parcs naturals també estaven plens de cèrvolets i, fossin on fossin, els voltants s'omplien d'homínidus turistus intentant de fer fotos. Fins i tot vàrem veure un cervolet!



ARANYA PELUDA
No trobo la foto (molta gent ho agraireu), però hi havia un especímen d'aranya a Page (Arizona) que era dues boles super peludes grogues de les que només veies sortir les potes. Sabies on tenia la cara per la direcció on caminava, ja que les dues protuberàncies rodones eren igual de grans i poblades de pèl.

CONILLET SALVATGE
Dic salvatge per dir alguna cosa, però aquest conillet de les muntanyes d'Alburquerque (Nou Mèxic) va fer una sèrie de posados perquè les tres turistes que hi havia en aquell moment a la zona poguéssim agafar-lo de tots els angles possibles.



ESQUIROL
També n'estava ple als parcs naturals...



BABOSUS DESDENTADUS
És un especimen que es caracteritza per no tenir les dents frontals i bavejar molt. Tot i que normalment camina a dues potes, moltes vegades es desplaça a cavall i l'habilitat sobre aquest animal ha fet que es converteixi en guia d'excursions. Es mou per la zona de Monument Valley i miraculosament ha aconseguit enganyar algú per reproduir-se.

EL BIG ELVIS
De tots els impersonators de l'Elvis, aquest és el que es guanya més bé la vida. La veritat és que canta molt bé...


HIENUS FALSUS
Animal que camina sobre dues potes i que parla i riu a parts iguals. Fals com una mala cosa, ha trobat en les seves habilitats un gran treball: venedor de botiga a Santa Fe. Amb una manera de riure que recorda a exemplars de la mateixa espècie com el Titus Cerverus, no pot evitar deixar anar una riallada totalment artificial abans d'acabar cada frase.

EL KEE
La primera paradeta de bijuteria navajo que vàrem trobar (la primera de moltes) va ser l'stand del Kee, un cowboy nadiu de Tuba City (Arizona) que tenia un ranxo i que a les hores lliures, ell i la seva dona també feien peces de bijuteria/joieria amb granadura, plata i turqueses. L'home li va fer gràcia parlar amb nosaltres i va demanar-nos que ens féssim una foto i que la hi enviessin, via correu convencional. Voilà la foto!



EL NEN QUE MENJAVA AMB UNA MÀ
Exemplar de Las Vegas que té la particularitat, com el seu nom indica, de menjar amb només una mà. El repte venia quan havia d'acompanyar alguna cosa... feia servir l'altra mà (que sí que li funcionava, que ho vàrem comprovar)? No, ho feia acompanyar amb la llengua, davant la mirada d'acceptació del seu pare. Tot un espectacle no molt agradable.

EL GOS  VAQUER
A Santa Fe, ens vàrem trobar un gos que era víctima de l'estilisme del seu amo.



HOMÍNIDUS BARUS
Vàrem entrar a un bar de carretera de Texas i ens vàrem trobar aquests especímens locals. Un grup de gent amb experiència a la vida, reunida al voltant de la barra (en plan Cheers de l'Amèrica Profunda) i que feia pinta de passar la gran part del dia allà. L'entrada de tres europees per allà segur que va donar tema de conversa nou durant dies...

ROCKERUS AUTENTICUS
A la ruta 66 ens hem trobat moteros que recorrien la carretera en moto...


GATS
Durant el recorregut hem vist pocs gats, però els que ens hem trobat, estan fotografiats ;)



SENSE QUALIFICATIUS
Definitivament, Oklahoma is different (per cert, la senyera era seva...)


I, per acabar, les tres europees invasores...

DOLORUS MARGARITUS



ANGELUS CUERNUSLUMINOSOS



LAURUS INIESTUS