dilluns, 7 de març del 2011

Una història tan colpidora com emotiva

Ja han passat setmanes i mesos des que vàrem tornar dels Estats Units. El temps passa ràpid, però els records encara perduren, igual que els milers de fotos que demanen a crits ser tretes de l'oblit i ser encabides en un àlbum on puguin lluir com cal les captures d'aquells paisatges esplèndids o aquells moments surrealistes. Però encara hauran d'esperar.

Ahir vaig veure un documental sobre l'Stephen Fry passejant pels EUA i vaig enxampar just l'episodi on passava per llocs on havíem estat. Mentre visitava Utah i xerrava amb els mormons (es veu que una de les discrepàncies que tenen amb els catòlics -dit per un mormó- és que un mormó, quan mor, si ha estat bo en vida, es converteix en el déu d'un petit univers. Què guapo, no?) vaig recordar dos parcs naturals que hi havia per allà: Bryce i Zion. Com que de Bryce n'he parlat fins a la sacietat, faré algun incís de Zion. Més que res, perquè hi ha una muntanya que té un nom curiós: Angel's Landing (l'aterratge de l'àngel).


I, és clar, hom pot pensar que es diu així perquè hi va aterrar un àngel, una figura molt important i venerada pels mormons. Noooooo. El nostre equip d'investigació ha pogut tenir accés a documents classificats i ha descobert que abans aquesta pedra de 368 metres es deia Temple d'Èol, suposadament perquè a la cima ha de fer força vent. però va passar un succés molt important que va canviar la història del lloc i va manllevar al déu grec del vent l'honor d'anomenar alguna de les meravelles naturals de Zion.

ATENCIÓ: els document que adjuntem a continuació, poden ferir la sensibilitat d'alguns individus.



Aquesta caiguda mortal d'una noia catalana anomenada Àngels va commoure tota la comunitat mormona de Utah i la pressió popular va fer que la formació rocosa d'on va caure (l'antic Temple d'Èol) acabés duent el nom del seu cas: Angels' landing. Amb el temps, va variar la grafia fins tenir el nom més confús que té ara: Angel's Landing.

Una història tan colpidora com emotiva... em pregunto quan faran el telefilm...